Ett London 2017.

Vi bodde kanske inte mitt i City av London eller i ett av de mest fashionabla områden som går att få.

The house of John Pritchard, ligger en bit öster ut räknat från Londons mitt. Ett mer sunkigare kvarter jämfört med samtliga områden runt London City. Runt Whitechapel  eller t.ex. ‘Golden lane estate?’. Vad vet jag. Kanske två områden som är dumt att jämföra med.

Men huset funkade för oss. Trevligt hade vi. Bodde bra.

Vår husvärd hade alla det faciliteter som man kan tänkas behöva för att rå om en familj om 4 med tonåringar.

Utöver den fantastiskt trevliga service (hyresvärden) som mötte oss när vi väl kom på plats, så tog värden dessutom sig tid att visa oss runt dom närmaste kvarter och även pekade och rekommenderade de  restauranger han själv besöker. Toppbetyg för det.

London city

Nämnde jag att vi valt att använda tjänsten Airbnb? Vi var aningen skeptiska från början. Men det visade sig fungera riktigt bra. Än dera hade vi riktigt tur, eller så är det så bra som det skall fungera.

Förutom närmaste kvarter med restauranger, så hade vi endast 20-30 minuters promenad till London city. Tog givetvis kortare tid när vi väl lärt oss trafikens regler och ganska avspänt kunde följa rytmen av Londons miljö.

Vi testade bl.a. (som de flesta turister), Big bus tour och besökte, eller rättare sagt, åkte förbi de flesta välkända platser. Vi valde att inte ställa oss i kö. Gigantiska köer på vissa platser.

Tower of London, Tower bridge, London bridge, London eye. Madame Tussauds och en busstur runt Piccadilly circus..

Hm.. glömmer jag nämna någon?  *lol* 😉


Jag själv är de första 10 året, uppväxt i en förort till Stockholm. Sedan bott i Nynäshamn i ca 27 år. Måste säga efter dessa dagar, denna korta vistelse, att jag på något vis föredrar London framför Stockholm.

Yes! Så är det. Och då har jag dessutom växt upp i lantmiljö och näst intill hatar stadsmiljö.


 

Så! Vad är då så speciellt med London? Ingen aning. But I like the city.

Vi kanske inte besökte precis alla slags olika restauranger dock. Men maten är helt ok där dessutom.

Men en sak!

Ledsen alla engelsmän. Eller hamnade vi på felställe?
(Garfunkel’s – Gloucester). Fish&Chips. Didn’t taste a shitt.

Kaffet smakade bättre.


Så, summa summaro. En väldigt trevlig stad. Trevliga människor och mycket att se. Men kanske inget för familjer med tonåringar. Inte vad vi lärde oss i alla fall.

Spanien lockar tydligen bättre hos tonåringar. 😉