Har du också hört att iPhone 8 ska vara vattentät och klara ett svandopp?

Jag bor på landet. På Gotland i en samfällighet med totalt 5 hus/familjer. Detta betyder att vi även står för vårt eget vatten. Speciellt sommarvattnet. Men framför allt får hjälpas åt att underhålla a.k.a reparera (underhålla) vattenanläggningen i samfälligheten även på det kommunala inkommande vattnet.

Nu i december 2018 blev vi åter samlade vid brunnen för att lösa ett slangbrott, vilket även gav följden att vi var tvungna att ta tag i den nedgrävda tanken som är på 3000 liter i volym, just för att kontrollera pumpen och skicket på anläggningen.

Min granne!

Var en av två grannar som bl.a. la sig på marken, på mage och ålade sig ner. Krälade ner mot brunnen. Brunnen är på 3000 liter, så lite drygt 1-1.2 meters djup från botten till vattenytan mätt. Sedan återstår ca 1,5 meter upp till markytan. Rätt som det va, så hörs ett litet plums och med det:

– Faaan också!..

Grannen tappar mobilen (sin iPhone 8, 1 månad gammal) rakt ner. Den låg i yttre bröstfickan och låg nu istället på botten av tanken.

– Så jävla onödigt! Hör man en något irriterad och hög röst.

Telefonen med sitt fodral tillsammans med körkort och andra kreditkort låg nu på botten av tanken. Där skulle den nu ligga i drygt 1 timme framåt innan vi hunnit pumpa ur nästan allt vatten och efter mycket om och men, fiskar upp mobilen med en fiskhåv.

Vi spolar tillbaka lite.
5 minuter efter grannen tappat sin iPhone, så säger han till alla – Det sägs att den ska vara vattentät… men jag undrar ja!?

Jag plockar fram min telefon och ringer. – Jodå! Det går fram signaler. Vilket måste betyda ok och att telefonen “lever”. Apples iPhone 8 fixade med andra ord att ligga i vatten ca 1.5 meter ner på botten. Dessutom i drygt 1 timme.

ihpone apple waterproof


En eloge till Apple som lyckats ta fram en iPhone som verkligen är vattentät.

Telefon kom upp välbehållen och funkar fortfarande!

Behöver du en ny telefon? Är du på jakt efter en telefon? Klicka vidare till Mobilshopen.se och läs om iPhone 8.

mobilshop

| Din mobilshop på nätet.