Sägs vara en fantastisk stad enligt många. En trevlig och spännande stad. Vissa säger – en stad med olika städer beroende på vilken slags människa du är och vad dina intressen är.


Själv åker jag med familjen till London.  Vi skall bo i en hyrd lägenhet som ligger belägen mellan London och Stratford. Skall bli fantastiskt spännande.

Ingen av oss i familjen har tidigare upplevt London. Vi kommer bo där i ca 4 dygn. En liten minisemester. Så vi kommer försöka hinna med en del. Finns ju tusen åter tusen saker att uppleva! Det är vi väl medvetna om.

Man får någon gång någonstans börja i “ena hörnet” och utforska, sedan fortsätta bryta mark med tiden. Vill säga om vi nu gillar London och känner för att återkomma. Inte helt säkert att vi över huvud taget gillar staden.

Vi har sedan 5-6 år tillbaka varit trogna Spanien-besökare. Ett land vi gillar skarpt. Sedan med åren har vi börjat fundera på andra länder och klurat lite på vilka städer som kanske passar oss. Som verkar mest spännande.

Denna gång, och lite med ekonomin och bl.a. säsong som fick styra, så fick det bli London.

Den enda i vår familj som har någon direkt erfarenhet av Storbritannien, så är det min sambo. I sin ungdom så bodde hon i Scottland under 6 månader. Tror det var 6 månader, men kan ha varit längre.

Minns jag rätt 😉 så arbetade hon som ‘au pair‘.

 

Känner du till den tjänsten?

Vi märkte dock att vi var lite sent ute med att försöka boka ett bra hotell (för rimligt pris). Så efter mycket letande så kom vi på att kanske försöka leta med Airbnb. Vilket i sin tur visade sig fungera betydligt bättre. I alla fall med tillgängligheten av boende och vår prisbild.

Hittills har vi fått erfara en riktigt bra kontakt med kommande hyresvärd. Ska bli väldans intressant och se hur det fungerar, hur det kommer arta sig väg på plats.

Mer om det när vi är tillbaka på hemmaplan.

Vi hörs!

Kategorier: Resor